Cadastru Apartament

AI ÎNTREBĂRI? SUNĂ-NE!

0763 184 889

Cadastrul și intabularea pentru apartament reprezintă procesul legal de înregistrare și documentare a detaliilor proprietății, asigurând claritate și siguranță în privința drepturilor deținătorului. Este necesar în contextul schimbărilor de proprietate, tranzacțiilor imobiliare sau pentru actualizarea informațiilor cadastrale conform legislației în vigoare. Acest proces oferă certitudinea că datele asociate apartamentului sunt precise și actualizate în conformitate cu reglementările legale.

Când Aveți Nevoie de Cadastru si Intabulare pentru Apartament?

Cadastrul și intabularea pentru apartament sunt esențiale în diverse situații, conform legislației românești și pentru a vă asigura drepturile și proprietatea. Iată când este necesar:

 • Vânzare/Cumpărare. Atunci când intenționați să vindeți sau să cumpărați un apartament.
 • Obținerea unui Credit Ipotecar. Când garantați cu un apartament pentru a obține un credit ipotecar.
 • Donatie sau Schimb. În cazul în care aveți în vedere o donație sau un schimb de proprietate.
 • După Dezbaterea Moștenirii. În procesul de tranziție al drepturilor de proprietate după dezbaterea moștenirii.
 • Dezmembrare sau Alipire. În situații de dezmembrare sau alipire a proprietății.
 • Renovări Majore. La realizarea unor renovări semnificative care afectează structura sau suprafața apartamentului.

Cum se obține cadastrul pentru apartament?

Solicitare Cadastru Apartament

Luați legătura cu echipa noastră pentru a iniția procesul și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pregătite.

Măsurători și Evaluare Tehnică

Un cadastrist atestat va efectua măsurătorile, inclusiv schițe, planuri și calcule.

Depunerea la OCPI și Înregistrare

Documentația completă este depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru aprobare și înregistrare oficială.

Ridicare și Predare Documentație

După aprobare, ridicăm documentația finală și vă furnizăm toate actele cadastrale actualizate pentru apartamentul dumneavoastră.

Cadastru Apartament

Garsonieră


Aveți nevoie de acte pentru garsoniera? Obțineți cadastru și intabulare fără complicații! Prețuri accesibile și un proces simplu pentru liniștea dumneavoastră.

Apartament 2 Camere

Explorați opțiunile noastre accesibile pentru cadastru și intabulare apartament 2 camere, atât în București, cât și în toată țara. Obțineți certitudinea legală la prețuri avantajoase, indiferent de locație!

Apartament 3 Camere

Indiferent dacă dețineți un apartament 3 camere, decomandat sau semidecomandat, asigurăm servicii de cadastru și intabulare la prețuri competitive. Simplificăm procesul pentru o certitudine legală rapidă și eficientă.

Apartament 4 Camere

Fie că este într-un bloc vechi sau recent construit, asigurăm servicii de cadastru și intabulare pentru apartamentul cu 4 camere.

servicii-evaluare

Documente necesare Cadastru si Intabulare Apartament


Procedura pentru cadastru și intabulare a unui apartament poate varia în funcție de modul de dobândire a acestuia. Iată o listă generală de acte necesare pentru fiecare situație:

1. Acte de Proprietate ale Imobilului:
 • Contract de vânzare-cumpărare, contract de construire sau proces verbal de predare-primire, în copie legalizată.
 • Dacă achiziționarea s-a realizat în rate, includeți contractul de împrumut și dovada de achitare integrală.
2. Acte de Identitate:
 • Copii xerox ale actelor de identitate ale proprietarilor implicați în tranzacție.
3. Schița Apartamentului:
 • Copie xerox a schiței apartamentului, dacă este disponibilă.
4. Situații Specifice de Dobândire:
 • Moștenire/Succesiune:
  • Certificat de moștenitor și actele de proprietate specificate în certificat, în copie legalizată.
 • Dobândire prin Sentință Civilă:
  • Sentința civilă cu mențiunea definitivă și irevocabilă, în copie conformă cu originalul.
 • Dobândire de la Stat sau Instituții Bancare:
  • Toate documentele relevante, inclusiv contractul de construire și chitanța/adeverința de plată integrală a ratelor.
5. Documente de Stare Civilă:
 • Certificat de căsătorie sau sentință de divorț, în cazul în care numele beneficiarului a suferit modificări.
6. Certificat Fiscal:
 • Certificat fiscal în original cu mențiunea “pentru cadastru și intabulare”, specificând valoarea impozabilă. Acesta poate fi obținut de la Primărie sau Direcția de Taxe și Impozite.

Acestea sunt informațiile de bază, iar în funcție de circumstanțe, anumite documente suplimentare pot fi necesare. Consultarea unui inginer cadastrist autorizat vă poate oferi sfaturi personalizate și vă poate ghida în procesul de pregătire a documentelor pentru cadastru și intabulare. Asigurați-vă că toate copiile sunt legalizate sau conforme cu originalul și că documentele sunt în conformitate cu prevederile legale.


Cât costă Cadastrul și Intabularea unui Apartament?

Prețul pentru cadastru și intabulare a unui apartament poate varia în funcție de diferiți factori, inclusiv complexitatea procesului și regiunea în care se efectuează. În general, tarifele încep de la 500 de lei, iar termenul de avizare este influențat de opțiunile alese:

 1. Regim Normal (18 zile lucrătoare):
  • Taxa OCPI: 120 lei.
 2. Regim de Urgență (6 zile lucrătoare):
  • Taxa OCPI: 600 lei.

Dacă optați pentru regim de urgență, termenul de avizare se reduce de 3 ori, dar taxele percepute de OCPI sunt de 5 ori mai mari decât în regim normal.

Mențiuni Importante:
 • Pentru apartamentele obținute prin Legea 112/1995, pot apărea costuri suplimentare.
 • Nu putem garanta respectarea termenelor pentru avizare și documente de către Oficiile de Cadastru și Birourile de Carte Funciară.


Este recomandat să ne contactați pentru a obține o evaluare precisă a costurilor și a termenelor în funcție de situația specifică a apartamentului dumneavoastră.

Cât durează Cadastrul și Intabularea unui Apartament?

În maxim 3 zile de la solicitare, ne ocupăm de măsurători și depunerea documentelor la OCPI. Durata de avizare depinde de alegerea între regimul normal sau cel de urgență, variind între 6 și 18 zile lucrătoare. Este important de menționat că termenul de avizare nu poate fi garantat, fiind influențat de procesele administrative locale.

De ce să alegi serviciile noastre?

 • Experiență în Cadastru Apartament. Echipa noastră de specialiști în cadastru are o vastă experiență în efectuarea măsurătorilor și întocmirii documentelor pentru apartamente.
 • Prețuri Competitive pentru Cadastru Apartament. Oferim tarife competitive pentru serviciile de cadastru apartament. Accesează informații detaliate despre costuri și promoții pentru cadastru apartament pe site-ul nostru.
 • Acoperire Națională. Suntem prezenți în toată țara, astfel încât indiferent de locația apartamentului tău, putem oferi servicii de înaltă calitate pentru cadastru și intabulare.
 • Asistență Profesională pentru Acte. Îți oferim asistență în întocmirea actelor necesare pentru cadastru și intabulare apartament. Consultă-ne pentru informații clare și detaliate despre acte.

Alege serviciile expertize-evaluari.ro pentru un proces rapid, profesionist și accesibil în realizarea cadastrului și intabulării apartamentului tău!

Contactează-ne Astăzi

Demarați procesul de cadastru și intabulare pentru apartamentul, casa sau terenul dumneavoastră. Servicii specializate pentru evaluări precise și înregistrări conforme cu normele legale. Eliminați incertitudinea financiară, anticipând viitorul proprietății dumneavoastră. Contactați-ne acum pentru a asigura o gestionare eficientă și transparentă a documentației imobiliare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 2
Am nevoie de Cadastru Apartament pentru: