Cadastru Casă

AI ÎNTREBĂRI? SUNĂ-NE!

0763 184 889

Cadastrul pentru o casă reprezintă procesul prin care se efectuează măsurători și se întocmesc documente oficiale pentru a identifica și evidenția proprietatea asupra unei construcții. Aceste documente cadastrale includ informații despre limitele proprietății, suprafața terenului, construcțiile existente, precum și alte detalii relevante pentru identificarea și evidențierea corectă a imobilului înregistrat în sistemul cadastral. Cadastrul este esențial pentru a stabili clar drepturile de proprietate și pentru a facilita tranzacțiile imobiliare în conformitate cu legislația locală.

Când Aveți Nevoie de Cadastru si Intabulare pentru Casă?


Aveți nevoie de cadastru și intabulare pentru casă în următoarele situații:

 • Vânzare-Cumpărare. Înainte de a vinde sau cumpăra o casă, este esențial să aveți documentele cadastrale actualizate pentru a asigura legalitatea tranzacției.
 • Moștenire sau Succesiune. După finalizarea procesului de moștenire, în cazul transferului dreptului de proprietate, este necesar cadastrul și intabularea pentru a actualiza documentele și a confirma dreptul de proprietate.
 • Schimb de Proprietate. Dacă aveți schimburi de proprietate cu alte părți, cadastrul este necesar pentru a actualiza informațiile privind limitele și drepturile de proprietate.
 • Obținerea de Credite sau Finanțări. Unele instituții financiare pot solicita documente cadastrale actualizate pentru a acorda credite sau finanțări.
 • Lucrări de Construcție sau Renovare. După finalizarea lucrărilor majore la casă, este recomandat să actualizați cadastrul pentru a reflecta modificările aduse proprietății.
 • Legalizare Construcții. Dacă aveți construcții nelegalizate, cadastrul și intabularea sunt necesare pentru a obține autorizațiile corespunzătoare, în special după finalizarea lucrărilor.

În general, cadastrul și intabularea sunt esențiale pentru a asigura claritatea și legalitatea drepturilor de proprietate asupra casei dumneavoastră

Cum se obține cadastrul pentru casă?

Solicitare Cadastru Casă

Luați legătura cu echipa noastră pentru a iniția procesul și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pregătite.

Măsurători și Evaluare Tehnică

Un cadastrist atestat va efectua măsurătorile, inclusiv schițe, planuri și calcule.

Depunerea la OCPI și Înregistrare

Documentația completă este depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru aprobare și înregistrare oficială.

Ridicare și Predare Documentație

După aprobare, ridicăm documentația finală și vă furnizăm toate actele cadastrale actualizate pentru casa dumneavoastră.

Cadastru Casă

Cadastru Casă și Teren


Asigurăm servicii complete de cadastru pentru case și terenuri, evidențiind clar limitele și caracteristicile acestora. Beneficiați de profesionalismul echipei noastre pentru documentație exactă și actualizată, esențială în procesele de vânzare, cumpărare sau dezvoltare.

Înscriere Construcție Nouă

Pentru cei ce investesc în construcții noi, oferim servicii de încredere pentru înregistrarea corectă și legală a acestora. Cu experiența noastră, asigurăm că toate aspectele cadastrale sunt gestionate eficient, iar construcția dvs. este înregistrată conform normelor legislative.

Intabulare Casă Veche la Țară

Suntem partenerul de încredere pentru intabularea caselor vechi la țară. Prin serviciile noastre de înregistrare, vă oferim claritate asupra drepturilor de proprietate, asigurând respectarea tuturor cerințelor legislative. Simplificăm procesul pentru o experiență fără griji.

Actualizare Cadastru Casă

Oferim servicii specializate de actualizare a cadastrului pentru case, asigurând că informațiile despre proprietate sunt mereu relevante și conforme cu modificările aduse în timp. Cu experiența noastră, vă ghidăm prin procesul de actualizare, facilitând tranzacțiile imobiliare și asigurând respectarea tuturor cerințelor legislative.

servicii-evaluare

Documente necesare cadastru si intabulare casă


Procedura pentru cadastru și intabulare a unei case poate varia în funcție de modul de dobândire a acesteia. Iată o listă generală de acte necesare pentru situația specifică a cadastrului pentru casă:

Intabulare Construcție Nouă:
 • Certificat fiscal pentru Cadastru și Intabulare (valabil 30 de zile) de la autoritatea locală.
 • Acte de proprietate asupra terenului.
 • Autorizație de construire.
 • Proces-verbal de recepție la finalizarea lucrărilor.
 • Certificat de atestare a edificării.
 • Planuri tehnice arhitect (interioare, de situație, și altele) vizate de Primărie.
 • Certificat energetic.
 • Adeverință număr poștal (dacă este necesar).
 • Copii ale actelor de identitate ale proprietarilor.
Case Vechi Construite Până în 2001:
 • Certificat fiscal pentru Cadastru și Intabulare de la autoritatea locală.
 • Acte de proprietate asupra terenului.
 • Măsurători cadastrale conforme cu realitatea.
 • Copii ale actelor de identitate ale proprietarilor.
Construcții După 2001 Fără Autorizație:
 • Măsurători cadastrale realizate de cadastrist autorizat.
 • Certificat de edificare de la Primărie, inclusiv expertiza tehnică MLPAT.
 • Acte de proprietate asupra terenului.
 • Copii ale actelor de identitate ale proprietarilor.

Asigurați-vă că aceste documente sunt complete și conforme cu cerințele legale în vigoare. Consultarea unui inginer cadastrist autorizat vă poate facilita procesul și vă poate oferi liniștea că totul este în regulă conform legii.


Cât costă Cadastrul și Intabularea unei Case?


Costul pentru cadastru și intabularea unei case începe de la 1400 de lei, iar acesta poate varia în funcție de amplasarea geografică, complexitatea lucrărilor și alte aspecte specifice. De asemenea, trebuie să ții cont de taxele OCPI, care sunt de 60 de lei per construcție, plus 0.05% din valoarea impozabilă aferentă clădirii.

Pentru o evaluare precisă a costurilor în funcție de particularitățile casei tale, te sfătuim să consulți un inginer cadastrist autorizat. Nu ezita să ne soliciți o ofertă personalizată pentru a avea o imagine exactă a investiției necesare pentru legalizarea casei tale!

Cât durează Cadastrul și Intabularea unei Case?


Durata procesului de cadastru și întabulare a unei case poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de complexitatea lucrărilor și de volumul de documente necesare. În general, procesul poate fi rezumat astfel:

 • Măsurătorile cadastrale. Primul pas în procesul de cadastru constă în efectuarea măsurătorilor cadastrale la fața locului. Acest proces poate dura aproximativ 3 zile, în funcție de dimensiunea proprietății și de alți factori specifici.
 • Elaborarea și depunerea dosarului. După finalizarea măsurătorilor, se elaborează și se depune dosarul cadastru care va conține toate documentele necesare. Această etapă poate dura între 1 și 3 zile, în funcție de complexitatea dosarului și de pregătirea documentelor.
 • Avizarea dosarului la OCPI. După depunere, dosarul este avizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI). Termenul de avizare este, în mod normal, de 18 zile lucrătoare, dar poate varia în funcție de regimul ales (normal sau de urgență).
 • Finalizarea procesului. În total, procesul de cadastru și întabulare poate dura între 1 și 2 luni, dar termenul exact poate varia în funcție de circumstanțe.

De ce să alegi serviciile noastre?

 • Experiență Vastă. Specialiștii noștri au o bogată experiență în măsurători și documentație pentru case.
 • Tarife Competitve pentru Cadastru Casă. Oferim prețuri competitive și promoții pentru serviciile de cadastru casa, detaliate pe site-ul nostru.
 • Acoperire Națională: Prezenți în întreaga țară, asigurăm servicii de calitate pentru cadastru și intabulare, indiferent de locația casei tale.
 • Asistență Profesională pentru Acte: Oferim suport în întocmirea actelor necesare pentru cadastru și intabulare casa, furnizând informații clare și detaliate despre documente.

Alege serviciile expertize-evaluari.ro pentru un proces rapid, profesionist și accesibil în realizarea cadastrului și intabulării casei tale!

Contactează-ne Astăzi

Demarați procesul de cadastru și intabulare pentru apartamentul, casa sau terenul dumneavoastră. Servicii specializate pentru evaluări precise și înregistrări conforme cu normele legale. Eliminați incertitudinea financiară, anticipând viitorul proprietății dumneavoastră. Contactați-ne acum pentru a asigura o gestionare eficientă și transparentă a documentației imobiliare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 2
Am nevoie de Cadastru pentru: