Studiu Geotehnic

AI ÎNTREBĂRI? SUNĂ-NE!

0763 184 889

Studiul geotehnic este o evaluare detaliată a proprietăților solului și a condițiilor geologice ale unei zone specifice, esențial în planificarea construcțiilor. Acest proces oferă informații cruciale pentru proiectarea fundațiilor și asigură stabilitatea și siguranța structurii. Investește într-un studiu geotehnic pentru un început solid în construcție.

Când este necesar Studiul Geotehnic?


Studiul geotehnic este necesar în mai multe situații, fiind o componentă esențială în procesul de planificare și construcție a diferitelor tipuri de lucrări. Iată când este necesar un studiu geotehnic:

 • Proiecte de Construcții Noi. Pentru orice tip de construcții noi, cum ar fi case, clădiri comerciale sau industriale, este esențial să se realizeze un studiu geotehnic pentru a evalua condițiile terenului și pentru a determina fundația potrivită.
 • Extinderi și Renovări. În cazul în care se efectuează extinderi sau renovări semnificative ale clădirilor existente, un studiu geotehnic poate fi necesar pentru a evalua impactul modificărilor asupra fundației existente și pentru a oferi soluții de consolidare.
 • Infrastructură Rutieră și Feroviară. Proiectele de construcție sau modernizare a drumurilor, autostrăzilor, căilor ferate sau altor infrastructuri de transport necesită studii geotehnice pentru a asigura stabilitatea și siguranța acestor structuri.
 • Proiecte Hidrotehnice. Construcția de baraje, diguri, canale, porturi sau alte lucrări hidrotehnice impune realizarea unui studiu geotehnic pentru a evalua rezistența terenului la acțiuni hidraulice și pentru a preveni riscul alunecărilor.
 • Proiecte de Excavații. În cazul proiectelor care implică excavații adânci, cum ar fi fundații pentru clădiri subterane sau tuneluri, este necesar un studiu geotehnic pentru a evalua condițiile de stabilitate și pentru a preveni prăbușiri sau alunecări.
 • Dezvoltări Urbane. În proiectele de dezvoltare urbană, inclusiv construcția de cartiere rezidențiale, parcuri industriale sau centre comerciale, un studiu geotehnic este crucial pentru a evalua impactul asupra infrastructurii existente și a condițiilor de teren.
 • Proiecte de Energie. Construcția de parcuri eoliene, instalații de energie solară sau alte proiecte energetice necesită studii geotehnice pentru a evalua condițiile de fundare și pentru a asigura stabilitatea structurilor.
 • Proiecte de Mediu. În cazul proiectelor legate de mediu, cum ar fi depozitele de deșeuri sau tratarea apelor, un studiu geotehnic este necesar pentru a evalua impactul asupra solului și pentru a preveni poluarea.

Etapele unui Studiu Geotehnic

Identificarea Lucrării și Stabilirea Cerințelor


Identificarea precisă a lucrării, analiza documentelor și evaluarea amplasamentului definesc începutul studiului geotehnic, determinând categoria geotehnică a terenului.

Execuția Forajelor Geotehnice

Dispunerea eficientă și adâncimea forajelor, numărul și distanța optimă, adaptate tipului de lucrare, asigură un studiu geotehnic complet. Recomandări specifice sunt integrate pentru situații precum alunecări de teren sau construcții în zone seismice.

Analiza de Laborator


Prelevarea eșantioanelor și teste specializate dezvăluie proprietățile terenului, esențiale pentru evaluarea mecanică și hidrogeologică. Corelarea acestor rezultate cu cerințele de proiectare asigură o analiză cuprinzătoare.

Predarea Studiului Geotehnic


Elaborarea raportului geotehnic integrează date, concluzii și recomandări, asigurând conformitatea cu normativele și specificațiile proiectului, incluzând rezultatele analizelor de laborator și interpretările experților.

De ce aveti nevoie de un Studiu Geotehnic?

Fundamente Solide

Studiul geotehnic identifică tipurile de sol și oferă recomandări pentru fundații adecvate. Astfel, te asiguri că structura ta este stabilă și rezistentă.

Evitarea Riscurilor

Informațiile privind riscurile geotehnice, precum alunecările de teren sau problemele legate de apă subterană, te ajută să iei măsuri preventive și să eviți potențialele probleme în viitor.

Economisirea Costurilor

Un studiu geotehnic bine realizat te poate ajuta să economisești bani, oferindu-ți o viziune clară asupra condițiilor terenului și evitând costuri neprevăzute în timpul construcției.

Conformitate cu Reglementările și Obligații Legale

Studiul geotehnic reprezintă o cerință esențială la obținerea autorizației, garantând respectarea normativelor tehnice și specificațiilor proiectului. Evitând potențialele neconcordanțe, acesta asigură conformitatea strictă și previne posibile probleme juridice în etapele ulterioare ale proiectului.

servicii-evaluare

Acte Necesare pentru Studiul Geotehnic

Studiul geotehnic este crucial în planificarea proiectelor și construcțiilor. Pentru a iniția acest proces și a obține autorizația de construcție, ai nevoie de:

 • Actul de Proprietate sau Acordul de Folosință a Terenului. Pentru informații privind drepturile asupra terenului.
 • Planuri de Situație:Existente și Propuse. Pentru context și delimitarea proiectului.
 • Documentație Cadastrală. Detalii privind proprietatea și limitele terenului.
 • Plan de Încadrare în Zonă sau Locație Google Maps. Pentru o viziune contextuală și informații virtuale.
 • Plan Topografic cu Curbe de Nivel și Cote. Pentru evaluarea detaliată a reliefului terenului.
 • Certificat de Urbanism. Informații legale despre destinație și regulile urbanistice.

Asigură-te că ai aceste documente pentru a începe studiul geotehnic și pentru a obține autorizația necesară proiectului tău.

Ce cuprinde Studiul Geotehnic?

 • Identificare Proiect. Denumire, locație, și implicații (investitor, proiectant, executant).
 • Analiză Documentară. Documente și reglementări tehnice relevante.
 • Descriere Amplasament. Aspecte geomorfologice, geologice, hidrogeologice.
 • Categorie Geotehnică. Evaluarea și categorisirea terenului.
 • Investigații Teren. Dispunere, adâncime foraje, și cerințe minime.
 • Raport și Concluzii. Structura raportului, concluzii și recomandări.

Un studiu geotehnic oferă informații esențiale pentru luarea deciziilor informate în proiectele de construcții, garantând stabilitatea, siguranța și conformitatea cu reglementările in vigoare.

Ce inseamna Studiu Geotehnic cu verificare AF?

Studiul geotehnic cu verificare AF înseamnă analiza terenului de fundare de către doi geologi atestați AF. Primul geolog elaborează studiul, iar al doilea efectuează o nouă analiză a mostrelor de sol, avizând sau ștampilând studiul inițial pentru a asigura conformitatea cu normele tehnice și specificațiile proiectului. Această verificare este obligatorie și se impune în faza de proiectare pentru rezistența și stabilitatea terenului.

Cât costă un studiu geotehnic?


Prețul unui studiu geotehnic începe de la aproximativ 1000 lei și poate varia în funcție de zona geografică, adâncimea necesară pentru excavație, dimensiunea și complexitatea proiectului. Pentru o evaluare mai precisă, vă rugăm să ne solicitați o ofertă personalizată.

Cât durează studiul geotehnic?

Durata unui studiu geotehnic poate varia între 1 și 4 săptămâni, în funcție de complexitatea proiectului. Pentru detalii precise, vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă personalizată.

De ce să alegi serviciile noastre?


Serviciile noastre de studiu geotehnic sunt alegeri înțelepte din mai multe motive:

 • Experiență Solidă: Cu o experiență vastă, oferim servicii de calitate superioară.
 • Echipă de Specialiști: Avem o echipă dedicată de ingineri geotehnici calificați și experimentați.
 • Conformitate Legală: Ne asigurăm că toate studiile noastre sunt conforme cu normativele legale și tehnice.
 • Flexibilitate: Adaptăm fiecare studiu la specificațiile proiectului și la cerințele unice ale clienților.
 • Raportare Detaliată: Furnizăm rapoarte complete și ușor de înțeles, oferindu-vă transparență în fiecare etapă a procesului.
 • Soluții Personalizate: Abordăm fiecare proiect cu atenție la detalii, oferind soluții adaptate nevoilor și condițiilor specifice ale amplasamentului.
 • Acoperire Națională: Oferim servicii de studiu geotehnic în toată țara, asigurându-ne că proiectul dvs. beneficiază de cea mai bună expertiză, indiferent de locație.

Alegeți serviciile expertize-evaluari.ro pentru un studiu geotehnic complet și orientat spre succesul proiectului dvs.

Contactează-ne Astăzi

Nu vă lăsați ghidați de incertitudine în luarea deciziilor privind construcțiile. Apelați la serviciile noastre de studiu geotehnic pentru evaluări precise și solide. Schimbați perspectiva asupra fundamentelor proiectelor și luați decizii înțelepte pentru viitorul construcțiilor dumneavoastră.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 2
Am nevoie de Studiu Geotehnic pentru: